Forum Cafe u Cafe u "Jarzyna"

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rasizm
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Cafe u "Jarzyna" Strona Główna -> Problemy, dylematy,trudne pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jarzyn
Administrator
Administrator

PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiem że mówi sie Koreańczykiem a ja tylko tak dla żartu napisałem Wink Od Koreańskiego języka głowa boli - tak szybko nadają Smile
Reklama

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 19:48    Temat postu:

Powrót do góry
fortuna
V.I.P.
V.I.P.

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 12:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

India napisał:
Dobre Laughing Laughing wszyscy zaczynacie zdanie od ..."nie jestem rasistą", a kończycie na stwierdzenie "ale murzynów nie lubię albo zrażam się do tej naci albo jeszcze lepiej para mieszanym mówimy nie" Laughing Laughing Fortuno miłość to nie jest coś tylko cielesnego to raz dwa w każdej naci są ludzie i taborety i to jakim jest się człowiekiem nie zależy od koloru skóry, a jak coś drażni nas w kulturze innych ludzi to nikt nie powiedział, że my ich nie drażnimy w podobny sposób. Ja nie jestem rasistką i nie mam, żadnych ale do dodania.

Chwileczkę- ja mam prawo mieć swoje zdanie. Nie widzę też powodu takiego sformulowania, że wszyscy zaczynamy od zdania- .."nie jestem rasistą"...Proszę się odnosić do tych , co tak pięknie jednoznacznie to deklarują i mają w dalszej swojej wypowiedzi "ale". Fortuna akurat do tego tekstu nie pasuje.

fortuna napisał:
Zawsze mówię że nie jestem, ale chyba jednak nie jest tak do końca.

Chyba sam początek mówi coś za siebie , wystarczy chcieć przeczytać. Co do reszty mojego postu- no cóż, ja nikomu nie każę się zmieniać. Jeden lubi czekoladę inny pomarańcze. Gdyby każdy miał jednakowy stosunek do wszystkiego, świat był by rajem.
India
Zawodowiec
Zawodowiec

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 19:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oddychaj fortuno oddychaj Wink Wink jak ładnie powiedziałaś każdy ma prawo do własnego zdania i ja swoje wyraziłam Wink Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
fortuna
V.I.P.
V.I.P.

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 20:38    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oddycham pełną piersią Razz , nie kwestionuję własnych zdań , ale nie uogólniać proszę fortuny , że każdy pisze nie jestem rasistą Razz Very Happy
manexxl
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 21:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja napiszę może inaczej. Nie byłem rasistą do póki nie spotkałem innych kultur.
A teraz mogę powiedzieć szczerze. TAK JESTEM RASISTĄ. Przy czym nie przeszkadza mi kolor skóry. Bo mam dobrych kumpli tajlandczyka , murzynów z Kenii, Nigerii i Sierra Leone . ALE Przeszkadza mi sposób bycia muzułmanów. Tak się objawia mój rasizm i z dnia na dzień czuję do nich coraz większą niechęć.
A Pódzież Ty!
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 21:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

manexxl napisał:
ALE Przeszkadza mi sposób bycia muzułmanów. Tak się objawia mój rasizm i z dnia na dzień czuję do nich coraz większą niechęć.

Sposob bycia muzulmanow, a szerzej mowiac calego swiata islamu tez mi sie nie podoba. Nie akceptuje zachowan, ktore dla nich wydaja sie normalne, ksenofobii, zacietrzewionych zasad, ktore wrecz balansuja na granicy czlowieczenstwa, ale to nie znaczy, ze jestem rasistką. Nietolerancja nie jest wyrazem dyskryminacji, a rasizm to ideologia, ktora przede wszystkim ogranicza sie do roznic w wygladzie ludzi i w ich pochodzeniu. Sam zauwazyles, ze przeszkadza Ci sposob bycia muzulmanow, a to jest jedynie brak akceptacji dla pewnych zachowan, ktore sa sprzeczne z ideami i wartosciami wyznawanymi przez Ciebie- także twoja postawa z rasizmem wiele wspolnego nie ma.
"Aż uszy głuchego świata usłyszą o krzywdzie jaka się dzieje słabszym, którzy nie znają słów. I ja jestem obrońcą mych braci. I ja będe za nich walczyć. I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków. Aż świat naprawi ten stan rzeczy"
Powrót do góry
manexxl
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 21:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A Pódzież Ty! napisał:

Sam zauwazyles, ze przeszkadza Ci sposob bycia muzulmanow, a to jest jedynie brak akceptacji dla pewnych zachowan, ktore sa sprzeczne z ideami i wartosciami wyznawanymi przez Ciebie- także twoja postawa z rasizmem wiele wspolnego nie ma.

Tak. Ale poprzez ich zachowanie moja niechęć do nich pogłębia się, co przeradza się powoli w rasizm.
A ich zasady, światopogląd to mam głęboko gdzieś, to mi nie przeszkadza. Przeszkadza mi to że wszyscy normalni ludzie są już w domach a oni siedzą przed domami na dworze do 2-3 w nocy i drą te gęby.
Drugie co mnie u nich wnerwia. To "ramazan czyt. ramadan" złażą się do domów po nocach i urzędują, uczty se odstawiają bo w dzień nie jedzą. I miej tu takich sąsiadów (nocki zarwane bo spać nie idzie) a rano trza wstawać.
A Pódzież Ty!
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Wto Cze 19, 2007 22:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Napisales, że Twoja niechec do nich spowodowana zachowaniem przeradza sie w rasizm. To znaczy, ze nienawidzisz kazdego muzulmanina jakiego zobaczysz na ulicy, dlatego bo zenwnetrznie go przypomina, nawet jezeli jest on bardziej cywilizowany i nie wydziera sie po nocach? [bo jeszcze raz przypominam, ze rasizm koncentruje sie na roznicach w wygladzie, a nie zachowaniu].
"Aż uszy głuchego świata usłyszą o krzywdzie jaka się dzieje słabszym, którzy nie znają słów. I ja jestem obrońcą mych braci. I ja będe za nich walczyć. I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków. Aż świat naprawi ten stan rzeczy"
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Wto Cze 19, 2007 22:21    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Cafe u "Jarzyna" Strona Główna -> Problemy, dylematy,trudne pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2
Skocz do: