Forum Cafe u Cafe u "Jarzyna"

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rasizm
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Cafe u "Jarzyna" Strona Główna -> Problemy, dylematy,trudne pytania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
manexxl
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 12, 2007 22:05    Temat postu: Rasizm Odpowiedz z cytatem

Nie chcę stąpać po kruchym lodzie ale jako że w tym dziale podejmujemy trudne tematy a ten do takowych należy porozmawiajmy o rasizmie.
Czy jesteśmy rasistami ?? Czym według Was jest rasizm ??
Reklama

Wysłany: Wto Cze 12, 2007 22:05    Temat postu:

Powrót do góry
Jarzyn
Administrator
Administrator

PostWysłany: Wto Cze 12, 2007 22:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja rasistą nie jestem - dzisiaj np. gawarzyłem sobie z Koreańcem Smile
flisak
Super Moderator
Super Moderator

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 02:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Co do rasizmu to uważam, że łatwo NIE BYĆ rasistą w takim kraju jak Polska, w którym mniejszości narodowe są naprawdę mniejszościami - jak można być przeciwnikiem kogoś kogo nawet nie mamy szansy spotkać Question Shock
Nie jestem rasistą, choć jest jedna nacja, za którą po prostu nie przepadam Laughing
fortuna
V.I.P.
V.I.P.

PostWysłany: Sro Cze 13, 2007 21:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zawsze mówię że nie jestem, ale chyba jednak nie jest tak do końca. Uznaję każdą rasę i uważam że każdy jest człowiekiem posiadającym serce, ciało i duszę. Jednak jest coś, czego nie mogę jakoś znieść. Tu w zasadzie moja nietolerancja zmierza tylko w jednym kierunku- biała i murzyn. To jakoś okropnie wygląda. Jak toleruję takie znajomości, tak par nie trawię.
Guru Tomek
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 14, 2007 06:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja rasista nie jestem.Czesto bywam w sklepach , gdzie sa obcokrajowcy.Lubie posluchac jak rozmawiaja japonczycy , wietnamcy , chinczycy.Czasami mozna sie nasmiac Razz Polski jest barzdo trudny dla obcokrajowcow dla nas tez ,ale fajnie ze probuja sie jego nauczyc.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Pijawka_$
Wtajemniczony
Wtajemniczony

PostWysłany: Czw Cze 14, 2007 14:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja rasista nie jestem ale mam taka uwage
Asfalt na tylko jedno miejsce Smile
Ewelisia
V.I.P.
V.I.P.

PostWysłany: Czw Cze 14, 2007 20:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również nie jestem rasistką, nie mam nic przeciwko dzieciom powstającym ze związków ras odmiennych, ale jakoś sama chciałabym, żeby moje dziecko było po prostu białe... Nie metys ani mulat... Biały...
manexxl
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 14, 2007 21:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

JA rasistą nie jestem, a może powiem tak. Nie byłem ale powoli zaczynam odczuwać niechęć a może i wstręt do ..... Właśnie do kogo.
Nie interesuje mnie jaki kto ma kolor skóry jakiej jest narodowości. Ale z dnia na dzień zrażają mnie do siebie muzułmanie (Turcy, Kurdowie, Syryjczycy itd....)
Za sąsiadów mam ich sporo i ogólnie kontakt dzień w dzień. Denerwóje mnie u nich ich sposób bycia i darcie mordy. To jest po prostu inna kultura dla któej nie powinno byc miejsca w europie a wszystkich muzułmanów powinni z europy wydalić tam gdzie ich miejsce.
fortuna
V.I.P.
V.I.P.

PostWysłany: Czw Cze 14, 2007 22:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wcale Ci się nie dziwię, bo mnie też trochę to zaczyna denerwować, a zwłaszcza , że nasi pracują w swoim kraju na usługach .
Jarzyn
Administrator
Administrator

PostWysłany: Pią Cze 15, 2007 08:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słyszałem z opowieści że Turcy są okropni
Pijawka_$
Wtajemniczony
Wtajemniczony

PostWysłany: Pią Cze 15, 2007 09:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Turcy Arabowie i inni popaprańcy sa DD Smile
India
Zawodowiec
Zawodowiec

PostWysłany: Sob Cze 16, 2007 23:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobre Laughing Laughing wszyscy zaczynacie zdanie od ..."nie jestem rasistą", a kończycie na stwierdzenie "ale murzynów nie lubię albo zrażam się do tej naci albo jeszcze lepiej para mieszanym mówimy nie" Laughing Laughing Fortuno miłość to nie jest coś tylko cielesnego to raz dwa w każdej naci są ludzie i taborety i to jakim jest się człowiekiem nie zależy od koloru skóry, a jak coś drażni nas w kulturze innych ludzi to nikt nie powiedział, że my ich nie drażnimy w podobny sposób. Ja nie jestem rasistką i nie mam, żadnych ale do dodania.
Powrót do góry
sasza-webster
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hehhe o India jak ciebie dawno nie było az mi smutno było...SmileSmileSmile a więc witam serdecznie a wracając do tematu to nie potrafie tak na prawde stwierdzić czy jestem rasista czy nie bo raczje nie miałem takiego przypadku w ktorym mogło by sie to okazac czy okazal bym sie niemiły itp w stosunku do innych ras i kultur dlatego nie chce tak stu procentowo twierdzić czy jestem czy nie ale jak przydaży mi sie taka okazja to wam powiem jak sie zachowałem...SmileSmileSmile

P.S chociarz nie na stadionie dziesieciolecia jest pełno murzynów i nic do nich nie mam tylko najbardziej mnie drazni jak stwierdzają że mają do sprzedania sexy buty hehe...SmileSmileSmile kiedyś jeden z nich tak powiedział do starszego dziadka a dziadek sie wkurzyl ipowiedział mu tak "Panie i co z tego że sexy przecierz ja w nich do łózka nie idę"...SmileSmile hehe ja tam nie mogłem wrobić hehe..SmileSmile a tak to raczej nic do nich nie mam..SmileSmileSmile
OjciecDyrektor
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie jestem rasistą, grając w gry online można stwierdzić, że często ludzie z zagranicy są kulturalniejsi od Polaków, a szkoda ;/.
Powrót do góry
A Pódzież Ty!
Bywalec
Bywalec

PostWysłany: Pon Cze 18, 2007 19:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Haha. Nawet w najsmielszych myslach nie przypuszczalam, ze to forum moze doprowadzic do ataku smiechu.
"Ja rasista nie jestem ale mam taka uwage Asfalt na tylko jedno miejsce"- tak. rzeczywiscie nie jestes rasista ;D
"Słyszałem z opowieści że Turcy są okropni" - Istna generalizacja i kierowanie sie stereotypami. Jezeli jeden Turek jest okropny to zapewne reszta jest taka sama.

Nie jestem rasistką i moje poczucie tolerancji jest daleko posuniete. Wyglad czlowieka, kolor jego skory badz pochodzenie etniczne nie powinno wplywac na nasza ocene drugiej osoby, bo jak mozna nienawidzic kogos za to, ze jest czarny, albo za to ze jest Zydem?

Acha... i jeszcze jedno: nie Koreancem tylko Koreanczykiem i nie Wietnamcem tylko Wietnamczykiem Smile
"Aż uszy głuchego świata usłyszą o krzywdzie jaka się dzieje słabszym, którzy nie znają słów. I ja jestem obrońcą mych braci. I ja będe za nich walczyć. I wymawiać słowa w imieniu zwierząt i ptaków. Aż świat naprawi ten stan rzeczy"
Powrót do góry
Reklama

Wysłany: Pon Cze 18, 2007 19:24    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Cafe u "Jarzyna" Strona Główna -> Problemy, dylematy,trudne pytania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do: