| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jarzyn Administrator

|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 23:26 Temat postu: Czy jesteś za karą śmierci? |
|
|
| Jakie jest wasze zdanie na temat kary śmierci? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 23:26 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
krzys!! Moderator

|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 23:52 Temat postu: |
|
|
Kara śmierci zmniejszyła by przestępczość ale jest jeszcze jedno rozwiązanie!!! W więzieniach powinna być obowiązkowa praca!!! Więźniowie mogli by na przykład budować autostrady albo remontować drogi ................ Czy to jest realne trzeba by spytać między innymi MR.Pawła 82  _________________ krzys  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarzyn Administrator

|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 11:01 Temat postu: |
|
|
Równiez uwazam że więżniowie powinni pracować społecznie!!! A kara śmierci ma również swoje wady - a co w przypadku pomyłki, człowiek ginie za niewinność? Praca w więzieniu tak, ale kara śmierci chyba nie - takie jest moje zdanie _________________ Krzysztof Jarzyna ze Szczecina - szef wszystkich szefów
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mr.pawel82 Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 19:36 Temat postu: |
|
|
Uwierz mi, że mógłbyś zostać katem, gdybyś poznał szczegóły niektórych morderstw! Zadałbyś sobie pytanie: to po co taki człowiek żyje, kiedy nawet psychiatrzy twierdzą, że po wypuszczeniu go na wolność, on będzie dalej zabijał??
A tak mniej emocjonalnie podchodząc do sprawy, to więźniowie pracują w USA w kamieniołomach lub przy robotach drogowych, ale w Europie mamy inny system penitencjarny i na tę chwilę coś takiego jest niemożliwe. Ale w Zakładach Karnych o charakterze otwartym, więźniowie pracują przy jakiś pracach rzemieślniczych nawet w Polsce. Zarabiają po 85 groszy na godzinę czy coś w podobie i jakoś to funkcjonuje!
PS.Dziękuje Krzyś!! za zaufanie w tej sprawie Pozdrawiam _________________ ..kto w Qtnie nie był, ten Życia nie zna.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
szajanal Stały bywalec

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 11:55 Temat postu: |
|
|
właśnie!! mówmy to głośno! więźniowie do roboty! niech zapier..... i zbierają liście na ulicach! niech udrożniają rowy, niech robią drogi, cholera wie co jeszcze....a tak..siedzą sobie w celi, mają obiadki pod nos przynoszone! nie płacą za czynsz, wode, energię....ba chyba coś przeskrobię i też takie wakacje sobie zafunduję!!!!!!a kara śmierci.....hmm oglądaliście ZIELONĄ MILE? _________________ szajanal |
|
| Powrót do góry |
|
 |
India Zawodowiec

|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 13:07 Temat postu: |
|
|
| Prace na rzecz społeczeństwa jak najbardziej, ale za najgorsze czyny (morderstwo, pedofilia...) kara śmierci i nic innego. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Jarzyn Administrator

|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 20:04 Temat postu: |
|
|
Oglądałem Zieloną Milę - rewelacyjny film _________________ Krzysztof Jarzyna ze Szczecina - szef wszystkich szefów
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pijawka_$ Wtajemniczony

|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 21:08 Temat postu: |
|
|
Oczywiście że tak mam nawet skuteczy sposób spuszczanie krwi było by naj lepsze sam moge nadzorowac  _________________ Można patrzeć bez końca na: - Ogien, wodę i parkującą kobietę...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mr.pawel82 Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 10:21 Temat postu: |
|
|
Jakoś mnie tym nie zdziwiłaś  _________________ ..kto w Qtnie nie był, ten Życia nie zna.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
polly Stały bywalec

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2006 22:53 Temat postu: |
|
|
| Kara smierci i roboty publiczne. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dominior Stały bywalec

|
Wysłany: Nie Lis 12, 2006 23:34 Temat postu: |
|
|
Oczywiscie ze jestem za kara śmierci! Moze wkoncu ludzie przed dokonaniem jakies glupoty zastanowiliby sie nad tym czy to zrobic _________________ Your suffering will be legendary, even in hell! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pudzian69 Super Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 13, 2006 00:34 Temat postu: |
|
|
Jestem za kara smierci. Wprowadzenie jej na pewno zmniejszylo by ilosc przestepstw tych najgorszych. Bo teraz przestepcy czuja sie bezkarni, za morderstwo dostanie 25 lat lub dozywocie, a i tak wyjdzie wczesniej za dobre sprawowanie. _________________ Pudzian forever:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
flisak Super Moderator

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 03:12 Temat postu: |
|
|
Nie jestem za kara smierci - nigdy w 100% nie wyeliminujemy pomylek, a po za tym kto dal nam prawo zabijac? (Zielona Mila to swietny przyklad)
Ale przymusowe roboty to zupelnie inna bajka i jak najbardziej jestem za, tylko niech zapierniczaja po 12 godz dziennie i to w jakichs kamieniolomach najlepiej
A co do odstraszania od popelniania przestepstw kara smierci to absolutna nieprawda - wystarczy posprawdzac statystyki. W krajach, w ktorych ona obowiazuje wcale nie jest mniejsza przestepczosc i nie sadze, zeby akurat ktos planujacy zbrodnie zastanawial sie czy grozi mu za to dozywocie, 25 lat czy kara smierci.. _________________ == ...gdy nadwrażliwość jest jak bilet w jedną stronę stąd... ==
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
mr.pawel82 Moderator

|
Wysłany: Nie Lis 19, 2006 13:43 Temat postu: |
|
|
No właśnie. Ten jeden argument - nieomylność...Gdyby nie to, ja bym się nie wahał, a tak nigdy nie masz pewności, czy nie skazaleś niewinnej osoby. _________________ ..kto w Qtnie nie był, ten Życia nie zna.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcysia Wizjoner

|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 22:12 Temat postu: |
|
|
Jestem za karą śmierci za ciężkie zbrodnie, popełnione z czysta premedytacją. _________________ ...czasem tak jest, że spotykamy się tak przypadkiem i wiążemy sowje losy na całe długie lata... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2006 22:12 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |